Başkan Köşker´in 12 Ekim Mesajı

Başkan Köşker’in

12 Ekim Mesajı

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze’nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Köşker mesajında şu ifadeler yer verdi: “1. Dünya Savaşı sonrasında imzalanan Mondros Mütarekesi gereği, yurdumuzun pek çok şehri gibi, Gebzemiz de, düşman işgaline uğradı. Tarihi belgelere göre, 13 Temmuz 1920’de İngiliz kuvvetleri tarafından Gebze işgal edildi.Gazi Mustafa Kemal Paşa liderliğindeki Anadolu’daki Ulusal Direniş Hareketi zaferle sonuçlanınca, 11 Ekim 1922’de işgal devletleriyle Mudanya Ateşkes Anlaşması imzalandı ve Şile-Gebze-Darıca hattı sınırlarımıza dahil edildi. 12 Ekim 1922’de Türk Ordusu’na bağlı 61. Tümen Süvari Bölüğü, Gebze’ye girerek ilçeyi düşman işgalinden kurtarmış oldu. Kurtuluş Günleri bizlere, bu toprakları miras bırakan atalarımıza, milletimize ve gelecek nesillere olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlatan çok özel günlerdir.

BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ

Tarihin her döneminde milli birlik ve bağımsızlığı için destanlar yazan Aziz Türk Milleti; harici ve dahili düşmanlarla da aynı kararlılıkla savaşmayı da bilmiştir. Kurtuluş Savaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletimizin, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini gösterdiği tarihi bir dönüm noktasıdır. Başta İstiklal Savaşı ve sonrasında yaşadığımız, milletçe yazdığımız 15 Temmuz Destanı göstermiştir ki; birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz taktirde karşımıza çıkan tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Bizlere bu güzel vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Gebzeli hemşerilerimin Kurtuluş Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.”

ES

Zabıta memurlarına yemin töreni
Gebze Belediyesi´nde bir yıllık aday memurluk süresini tamamlayan zabıta memurlarına yemin töreni düzenlendi. Törene katılan Gebze Belediye
16.10.2018