(2004-2009) İbrahim PEHLİVAN

Gebze Belediye Başkanı İbrahim PEHLİVAN 1961 yılında Bilecik´te doğdu. İlkokulu ve lise tahsilini İstanbul Pendik´te yaptı. Pendik Lisesi´nden 1979 yılında mezun oldu.

1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra, aynı yıl İ.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde Kamu Hukuku dalında yüksek lisans eğitimine başladı.

Avukatlık stajını da tamamladıktan sonra, 1984 yılında İçişleri Bakanlığı bünyesinde kaymakam adayı olarak göreve başladı.

Sırasıyla Andırın(Kahramanmaraş), Bor (Niğde), Vakfıkebir (Trabzon) Çamlıdere(Ankara), Adakklı (Bingöl) ilçelerinde kaymakamlık yaptı.

İçişleri Bakanlığı´nın görevlendirilmesiyle 1990-1991 yılları arasında 1 yıl süreyle Amerika Birleşik Devletlerinde lisan ve kamu yönetimi ile ilgili çalışmalar yaptı.

1994 mahalli idareler seçimine katılmak üzere kaymakamlık görevinden ayrıldı. 27 Mart 1994 tarihinde Darıca Belediye Başkanlığına seçildi. 10 yıl Darıca Belediye Başkanlığı yapan Pehlivan, 28 mart 2004 seçimlerinde AK PARTİ´den GEBZE Belediye başkanı oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olan İbrahim PEHLİVAN iyi derecede İngilizce bilmektedir.