1967 yılında Balıkesir’de doğan Ebuzer BAŞAK, lise öğrenimini 1981 yılında Kepsut Lisesinde (Kepsut / Balıkesir) tamamladı.

1986 yılında Anadolu Üniversitesi Bolvadin Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümünden mezun oldu.

Memuriyete; 27 Aralık 1989 yılında Susurluk İlçesi (Balıkesir) Sivil Savunma Memuru olarak başladı. Eylül – Aralık 1990 yılında 4 aylık süre ile Sivil Savunma Kolejinde “Sivil Savunma Memuru Hazırlık Kursu” eğitim gördü. Kurs sonunda yapılan sınavlarda başarılı olarak gerekli sertifikaları almıştır. Mayıs 1991 yılında Kepsut (Balıkesir) İlçesi Sivil Savunma Memuru olarak tayin edilerek Mart 2005 yılına kadar burada görevine devam etti.

2004 yılında yapılan görevde yükselme eğitim ve sınavında başarılı olarak Mart 2005 tarihinden itibaren Gebze Yüksek Teknoloji Enstitü Üniversitesine “Sivil Savunma Uzmanı” olarak ataması yapıldı. 2006 yılı içerisinde 2 ay süre ile Sivil Savunma Kolejinde “Sivil Savunma Uzmanları Hazırlama Kursu” eğitimini tamamlayarak yapılan sınavlar sonucunda Sivil Savunma konusunda eğitim verebilme sertifikası almıştır.

Memuriyeti döneminde birçok Sivil Savunma ile ilgili kurs, seminer ve konferanslara katılmıştır.

Ocak 2008 yılında Gebze Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı olarak tayini yapılmış ve halen bu görevini sürdürmektedir.