1980 yılında Trabzon’un Köprübaşı İlçesinde doğan Hakan TEKKE, ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Rize’nin Kalkandere İlçesinde tamamladı. 2004 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinin Peyzaj Mimarlığı Bölümünü tamamlamıştır. 2005 yılı ile 2007 yılları arasında özel sektörde peyzaj mimarı olarak görev yapmıştır.

Mart 2007 yılında Gebze Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünde Peyzaj Mimarı olarak göreve başlamıştır. Gebze Belediyesi ve Kamu Kurumlarında ihale ve birçok projelerde görev almıştır. 22 Mart.2017 yılında Müdür Yardımcısı olmuştur. Nisan 2019, Ekim 2021 yılları arasında Gebze Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekilliği yapmıştır. Ekim 2021 yılında Gebze Mezarlıklar Müdür Vekili olarak görev yapmaktadır.

Hakan TEKKE evli ve iki çocuk babasıdır.