Zabıta Müdürlüğü

Mehmet UMUR
  • 0262 642 04 30 - 3046
  • zabita@gebze.bel.tr

1981 yılında Kocaeli’nin Gebze İlçesinde doğan Mehmet UMUR, ilköğrenimini Demirciler İlkokulunda, orta öğrenimini Gebze İmam Hatip Ortaokulunda, lise öğrenimini ise İzmit Açık Öğretim Lisesinde tamamladı. Önlisans eğitimini Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Mahalli İdareler Bölümünde 2003 yılında, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde 2005 yılında, yüksek lisans eğitimini ise 2013 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mahalli İdareler ve Şehircilik Bilim Dalında tamamladı.

2004 yılında Arçelik- LG Klima Sanayi ve Ticaret A.Ş.’de iş hayatına başlayan UMUR, 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Zabıta Memuru olarak atandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde farklı birimlerde görev aldı. Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde Zabıta Komiseri olarak 2014 – 2016 yılları arasında Yazı İşleri ve Stratejik Planlama Amirliği görevinde bulundu. 2016 – 2019 yılları arasında Gebze Belediyesinde Sosyal Yardım İşleri Kurucu Müdürü olarak görev yapan UMUR,  27.09.2019 tarihi itibariyle aynı belediyede Zabıta Müdürü Vekili olarak görevlendirildi ve halen bu görevini ifa etmektedir.

Zabıta Gazetesinde konuk yazar olarak; “Osmanlı Döneminde Zabıta” ve “Cumhuriyetten Günümüze Zabıta” konularında makaleleri yayımlandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında Yönetim Kurulu Üyeliği olan UMUR, evli ve üç çocuk babasıdır.