1983 Eğirdere/KIRCALİ’de (Bulgaristan) doğan Senay ALTINTAŞ, lise öğrenimini Gebze Anadolu Teknik Lisesi Tıp Elektroniği bölümünde tamamladı. 2008 yılında Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Özel sektörde Enerji ve Güç trafoları alanında sırasıyla Kalite Yönetim Sistemi ve Satın alma süreçlerini yönetti. 2010 yılında Gebze Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol sevisinde Çevre Mühendisi olarak göreve başladı. Aynı birimde 2017-2019 yılları arasında Çevre Koruma ve Kontrol servis şefliği görevinde bulundu.

2018 yılından bu yana Gebze Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörlünü yürüten Altıntaş, 2019-2021 yılları arasında Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü olarak görev yapmıştır. Temizlik İşleri Müdürlüğü süresi içinde ulusal ve uluslararası ödüllü birçok projeyi hayata geçirme fırsatı buldu. 2021 Ekim ayında Gebze Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğüne atanarak çalışmalarını sürdürmektedir. Altıntaş evli ve iki çocuk babasıdır.