1964 Yılında Tarabzon Sürmene ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Sürmenede tamamladı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinde Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimini tamamladı. Sakaryada 2 yıl süreyle özel veteriner kliniği işletmesini üstlendi. Askerlik görevini Samsun Sahra Sıhhiye Okulunda tamamladı.  1989 yılında Çatalağzı ve Zonguldak Belediyelerinde Veteriner Hekim olarak 5 yıl süreyle görev yaptı. 1994 yılında yatay geçişle Gebze Belediyesine atandı.  Gebze Belediyesinde Mezbaha ve Veteriner İşleri Müdürlüğünde Müdürlük görevini üstlendi. Sokak Hayvanlarına yönelik bir çok sosyal sorumluluk projelerinde bulunmuştur Gönüllü Hayvan severlerle birlikte çalışmaları devam etmektedir. Halen Teftiş Kurulu Müdürlüğü görevini yapmaktadır. Cevat ALTINTAŞ  Evli ve 4 çocuk babasıdır.