Başkan Büyükgöz Özel Çocuklarla


Başkan Büyükgöz Özel Çocuklarla

Farkındalık İçin Buluştu

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, Gebze’nin özel çocuklarına misafir oldu.

Başkan Büyükgöz, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde, Gebze’nin özel çocuklarına misafir oldu. Gebze Belediyesi ve Gebze Özel Eğitim Uygulama Merkezi işbirliğinde düzenlenen programda özel çocuklar ve velileriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yaptığı açıklamada, “Down sendromu olan çocuklarımızın yetişmesinde ve topluma kazandırılmasında anne babaların gösterdiği gayret her türlü takdirin üzerindedir. Bizler de sadece bu programla değil, Gebze belediyemizin tüm imkanlarıyla down sendromu sahibi olan çocuklarımızın ve ailelerin yanındayız inşallah. Değerli misafirler, çok sevgili çocuklar. Bugünün ismi aslında çok anlamlı. Farkındalık günü. Yani bu güzel çocukların farkını, neler yapabileceklerini ve nasıl yapabileceklerini fark etmek. Bunu anladığımız zaman, yani onları fark ettiğimiz zaman adım atmış oluyoruz. Tüm bunları yapabilmenin ise bir tek yolu var.

HAYATIN HER ZAMAN İÇİNDE OLMALI

Onların eğitimiyle kesintisiz ilgilenmek ve down sendromu sahibi olan çocuklarımızın, hayatın içinde herkesle birlikte olmasını sağlamak. Hayatın içinde olmaları, sosyalleşmeleri için, onların doğumdan itibaren uzun ve zorlu bir eğitime ihtiyaçları var. Bunu kimsenin tek başına yapması kolay değil. Bize düşen onların yükünü azaltabilmek. Bunun için hepimize, ama öncelikle de eğitim dünyasına mensup kardeşlerimize çok büyük sorumluluk düşüyor. Yaşadığımız hayatın içinde farkında olmadığımız nice güzellik var. İşte bu çocukların, bu güzel ve sevimli evlatlarımızın farkına varalım. Her adımda, bizimle birlikte bu hayat mücadelesinde var olacaklarını onlara hissettirelim.

FARK ETMEK İÇİN GEÇ DEĞİL!

Unutmayalım. Onların da bir gönül dünyası var. Onların da hayalleri var. Tek ihtiyaçları onları anlamamız, onlara yol göstermemiz ve biraz daha fedakarca davranmamız. Onlara yaşama sevinci verebiliriz. Onlara eğitimle ve sabırla mücadele etmesini, okumasını, yazmasını öğretebiliriz. Toplumla birlikte kendilerini mutlu hissetmelerini, geleceğe umutla bakmalarını sağlayabiliriz. Onları farketmek için geç değil. Tekrar bu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getiren tüm aileleri, ama özellikle muhterem anneleri tebrik ediyor, farketmenin güzel bir geleceğin başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı. Başkan Büyükgöz’ün selamlama konuşmasının ardından, özel çocukların katılımıyla hazırlanan ve sahnelenen gösteriler izleyenlerden ve ailelerden tam not aldı.

Tarih : 22/03/2022