Başkan Büyükgöz Proje Alanlarını Basın Mensuplarına Tanıttı


BAŞKAN BÜYÜKGÖZ ÖLÜMSÜZ ESERLERİNİ BASIN MENSUPLARINA TANITTI

Gebze’nin yüzyıllık kronik imar, mülkiyet ve hukuk sorunlarını birer birer ortadan kaldırarak Gebze’de sessiz devrim yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 4,5 yıllık görev sürecinde Gebze’ye kazandırdığı ölümsüz eser ve projelerini basın mensuplarına tanıttı. Büyükgöz, “Yaptık, bitirdik, teslim ettik. Gururla söylüyoruz: Gebze’yi sağlama aldık”dedi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze’ye kazandırdığı eser ve projelerini basın mensuplarına yerinde gösterdi. Gazeteciler ile otobüs turu yapan Başkan Büyükgöz, şu ifadeleri kullandı: Gebze’de ‘sessiz devrim’ yaşanıyor demiştik. Bugün neler olduğunu basın mensuplarımıza göstermek istedik. Gebze’nin geçmiş yüzyıllık kronik sorunları bitti. Şimdi gelecek yüzyılların temelleri attık. Gelecek ve geçmiş için yüzde 80 oranında başarılıyız. Artık TEM’in kuzeyindeki alanlarda kamulaştırma maliyetinden bahsedilmeyecek. 26 milyon metrekare alan kamuya kazandırıldı. Okul, cami, postanesi ve yeşil alan olmak üzere her şey hazır. ‘Gebze’yi sağlama aldık’ cümlesini gururla söylüyoruz. Yaptık, bitirdik, teslim oldu.

DOĞAL AFETLERDE GEBZE’DE İLETİŞİM KESİLMEYECEK

Deprem ve sel gibi olası afetlerde hizmet ve iletişim konusunda yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek için tüm belediye verilerinin toplandığı depolama sistemi hayata geçirildi. Bu sistemimizin adı kara kutu. Kapsamlı sağlık kompleksi olan İlyasbey Sağlıklı Yaşam Merkezi, Gebze’mize kazandırdığımız önemli projelerden bir tanesi. Toplam 18.910 metrekare alan üzerinde yükselen İlyasbey Sağlıklı Yaşam Merkezi Projesi’nin diğer bir etabında 450 araçlık katlı otopark ve meydan düzenleme çalışması gerçekleştirilecek.

GÜZİDE GENÇLİK MERKEZİ GÜNDE 2 BİN ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK

Türkiye’de liselilere tahsis edilen ilk bina: Güzide Gençlik Merkezi. 41 branşta günde 2 bin öğrencimize hizmet edecek. Burası onlar için yaşam alanı. Akıllı bina sistemi ile çalışacak. Gençliğimize kötülüklerden uzak tutma hedefindeyiz. Alanında ilk ve tek bina. Türkiye’nin ilk ve tek olan hologram sınıfı da burada mevcut. Türkiye’de 7/24 hizmet veren ilk ve tek Güzide Bebek ve Çocuk Evi. 0-66 ay arasındaki 65 evladımız bu tesisten faydalanıyor. Ayrıca çocuklu annelerin çocuklarını bırakacağı yer olmadığında buraya emanet edebilecek. Bu hizmetten ücret alınmayacak.

SARI CAMİİ VE YENİ KARAKOL KAZANDIRDIK

Sarı Camii, bodrum katında otopark olan, 2 bin kişi kapalı, 3 bin kişi açık olmak üzere toplam 5 bin kişilik cemaat alanı var. Süreci hızlı bir şekilde yürütüp burayı vatandaşlarımızın hizmete sunduk. Şehit Arslan Faruk Polis Karakolu Beylikbağı’ndaki karakolumuz yetersiz durumdaydı. Mobil ekip sayısını arttırıp olay mahaline bir an önce yetişmek temel amacımızdı. 30 milyon lira civarında maliyeti oldu.

BİR PARKTAN ÇOK DAHA FAZLASI: KARABAĞ PARKI

Sıfırdan ele alarak yaptığımız 28 parktan biri de Karabağ Parkı. 12-18 yaş aralarındaki çocuklarımızın farklı branşlarda spor yapabileceği bir alan oldu. Balçık Kamyon ve Tır Parkı: 55 bin metrekarelik alan. Güçlü bir dere ıslah çalışması yapıldı. İnşaat ve hafriyat işlemleri tamamlandı. Pelitli’de Trafik Eğitim Parkı, 1.800 kişi kapasiteli Pelitli Stadyumu ve Sokak Hayvanları Bakım Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’ni hizmete sunduk.

GEBZE’NİN GELECEK 100 YILINI SAĞLAMA ALDIK

Geçmiş 100 yılda Gebze’de 65 milyon metrekare alan kamulaştırıldı. Biz 4,5 yılda 59 milyon metrekare alanı kamulaştırarak Gebze’nin gelecek 100 yılını kurtardık. Mülkiyet sorunlarını ortadan kaldırdık. 35 bin vatandaşlara tapularını dağıttık. Bizim dönemimizde Gebze’de imar, mülkiyet ve hukuk sorunu kalmayacak. Kurumlar arası barış anlamında her imkanı sunduk. 42 okulun ve 4 caminin tapularını teslim ettik.

Tarih : 20/12/2023