Başkan Büyükgöz’ün 2022 Yılı Tebrik Mesajı


Başkan Büyükgöz’ün 2022 Yılı Tebrik Mesajı

İşte Büyükgöz’ün Gebze 2023 Vizyonu ‘Dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım’ düsturuyla, Gebze’yi 2023 Büyük Türkiye’sine taşıyacak hizmet ve eserleri ilçeye kazandırmak için ekibiyle birlikte ilk günkü aşkla durup dinlenmeden çalışan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebzeli hemşerilerinin yeni yılını, “2022 yılının milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbim’den niyaz ediyor, yeni yılınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum” sözleriyle kutladı 2021 yılının Gebze’de önemli hizmetlere ve eserlere imza atıldığı bir yıl olduğunu dile getiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yeni yıl tebrik mesajında, “Acısı, tatlısı, sıkıntısı ve mutluluklarıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2022 yılının milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbim’den niyaz ediyor, yeni yılınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Siz değerli hemşerilerimizin desteğiyle Gebze’mizi 2023 Büyük Türkiye’sine taşıyacak hizmet ve eserleri ilçeye kazandırmak için ilk günkü aşkla durup dinlenmeden çalışacağız” ifadelerini kullandı.

DEV GİBİ ESERLER İÇİN ÇOK ÇALIŞARAK 2019

yerel seçimlerinde Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle Gebze Belediye Başkanlığı görevini devralan Zinnur Büyükgöz, üstat Necip Fazıl’ın ‘Dev gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım’ vecizini düstur edinerek Gebze’yi, 2023 Büyük Türkiye’sine yakışır şekilde hizmet ve eserlerle donatmak için çalışmalarına hız verdi.

TAPU SORUNU TARİH OLDU

Başkan Büyükgöz belediyedeki mali disiplinin sağlanmasının ardından ilk iş olarak, ilçedeki tapu sorunun çözülmesi için mahallelerde imar uygulamaları ve şuyulandırma çalışmalarının startını verdi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 2022 yılı sonu itibariyle ilçenin sorunlu bölgelerinde tapu sorununu ortadan kaldırmayı hedeflediklerini açıkladı.

HİZMETLER HAYATIN HER ALANINDA

“Belediye hizmetlerinin sınırları, beşikten mezara kadar bütün hayatı kuşatır” diyen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ulaşımdan eğitime, sağlıktan spora, sosyal desteklerden kültür sanata kadar pek çok alanda bu ihtiyaçları karşılamak için gönülden ve aşkla çalıştıklarını ifade etti. “Hizmet ve eserlerimizin biri bitmeden biri başlıyor.

GEBZE TÜRKİYE’NİN GÖZ BEBEĞİ

Yeni ihtiyaçlara cevap verecek yeni projeler, hamdolsun masamızdan eksik olmuyor” diyen Başkan Büyükgöz, “Gebze coğrafi konumu, ulaşım ağlarına yakınlığı ve teknolojik altyapısıyla pek çok sektörün kalbinin attığı bir bölge. Gebze sadece Gebzelilerin değil, Türkiye’nin göz bebeğidir” ifadelerini kullandı.

NAKLİYECİLER GARAJI GEBZE’NİN

Temel belediyecilik hizmetlerinin aksamadan ve artan bir ivmeyle devam ettiği Gebze’yi, 2023 Büyük Türkiye vizyonuna uygun olarak geleceğe taşıyacak akıllı şehir yatırımlarına öncelik verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz; hukuk mücadelesi tamamlanarak mülkiyet sahibi Gebze Belediyesi’ne devredilen Marmara Nakliyeciler Garajı ve TIR Parkı’nı modernize ederek milyonlarca liralık bir öz kaynağın Gebze’ye kazandırılmasını sağladı.

İLYASBEY SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

Gebze Belediyesi olarak sağlık alanında da önemli yatırımlara imza attıklarını dile getiren Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, temeli atılan ve inşa çalışmalarının devam ettiği İlyasbey Sağlıklı Yaşam Kompleksi projesi içerisinde KETEM, verem savaş, aile sağlığı birimi, tıbbi laboratuarlar, aile danışmanlığı ve sosyal danışmanlık birimi, çocuk gelişimi, fizik tedavi ve spor aktivasyon odası ve 450 araçlık otoparkın yer alacağını söyledi.

GEBZE’YE MİLLET BAHÇESİ GELİYOR

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ilçenin eski askeri kışla bölgesinde yapılacak olan ve ihale aşaması tamamlanan Gebze Millet Bahçesi’nin 600 bin metrekare alan içerisinde tematik bahçeler, spor alanları, gösteri ve konser alanları, kamu ve sosyal donatı binaları, cami ve meydanlarıyla tam bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti.

HÜNKAR ÇAYIRI MÜZE KOMPLEKSİ

Cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’ın son seferi için otağ kurduğu ve vefat ettiği yer olan Tarihi Hünkar Çayırı bölgesinin Gebze’de olduğunu dile getiren Başkan Büyükgöz, bu alanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde panoramik hünkar müzesi, sadrazam çadırı grubu, çocuk oyun alanlarının da bulunacağı Hünkar Çayırı Kompleksi’nin kazandırılacağını açıkladı.

GEBZE’YE GENÇLER İÇİN MERKEZ

Eski adliye binasını devralarak baştan aşağı yenileyerek, “Büyük Türkiye’nin teminatı ve geleceği olan” dediği Gebze’nin evlatlarına hizmet edecek bir Gençlik Merkezi’ni ilçeye kazandıran Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz eğitim alanında ayrıca; mesleki yeterlilik kursları, yaz ve kış spor okulları, atlı binicilik merkezi, Enderun anaokulu, doğru tercih desteği gibi sayısız hizmeti de yine gençlere sunuyor.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YATIRIMLARI

‘Gönül Belediyeciliği’ anlayışıyla ilk günden bugüne kadar sosyal belediyecilik hizmetlerini Gebzeli hemşerilerinin hizmetine sunan Başkan Büyükgöz; Gönül Çarşısı Giysi yardım mağazasının yanı sıra sosyal destek kartı yardımı, aile danışmanlık merkezi, engelli nakil aracı ve birçok hizmeti ekibiyle birlikte hemşerilerinin emrine sunuyor.

ÇEVRE ÖDÜLLÜ BELEDİYE

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen organizasyonda; Sayın Emine Erdoğan’ın takdimleriyle “Sıfır Atık ile Engelleri Aşıyoruz” ödülünü Gebze’ye kazandıran Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz; atıkların ekonomiye kazandırılması noktasında 1. Sınıf Atık Getirme merkezleri, kompost gübre üretim tesisi, iri hacimli atık kırma ve enerji tesisi gibi çevreci yatırımları da hizmete aldı.

ULAŞIMDA SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Ulaştırma Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yapımı devam eden Gebze OSB-Darıca metro hattının tamamlandığında 330 bin taşıma kapasiteyle hizmet vereceği Gebze’de, ulaşımı rahatlatacak adımları da atan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz; Gebze TEM yan yol ve kavşak çalışmaları, D-100 Karayolu katılma ve ayrılma kolları ve otopark çalışmalarını da ilçeye kazandırdı. GÜZİDE SOSYAL TESİSLERİ Gebzeli hemşerilerinin aileleriyle birlikte gelerek Türk ve dünya mutfağından lezzetleri tadabileceği Güzide Sosyal tesislerini halkın hizmetine sunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz; ilçenin kırsal mahallelerinde yetişen sebze ve meyvelerin üreticiden tüketiciye direkt olarak sunulduğu Güzide Köy Mahsülleri Pazarı’nı da kent merkezinde açmış oldu.

KONSEPT PARKLAR VE MESİRE ALANLARI

Gebzeli çocukların mahallelerinde gönüllerince ve güven içerisinde oyun oynayabilecekleri park ve yeşil alanlara yenilerini katan Başkan Büyükgöz ve ekibi tarafından 14 bin metrekare alan üzerinde 16 yeni park inşa edildi. İçerisinde voleybol, futbol ve basketbol sahalarının da bulunduğu yeni nesil konsept parkları da Gebzeli gençlerin ve çocukların hizmetine sunan Başkan Büyükgöz tarafından ayrıca ilçenin kırsal mahalleleri olan Cumaköy, Ovacık, Kadıllı ve Pelitli’de mesire alanları için projeler hazırlandı.

YENİ PROJELER VE HİZMETLER

Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün talimatları doğrultusunda ilçe genelinde başlatılan ve sürdürülen Acil Saha Ekipleri, GEAK arama kurtarma ekipleri, İstihdam Masası, Halk Meclisleri, GESMEK kurs ve eğitimleri, Mevlana Kapalı Oto Pazarı, e-belediye, Ulakbel gibi hizmetlerin yanı sıra Hayvan Satış Alanı ve Kesimhane Projesi, Kirazpınar Kapalı Pazar Alanı Projesi, Kamyon ve TIR Parkı 3. Etap Projesi, Eskiçarşı ve Gölcüönü Meydan Düzenleme Projesi, Mustafapaşa Meydan Düzenlemesi, Menzilhane Katlı Otoparkı,Tarihi Su Sarnıcı Restorasyon çalışması, Sarı Cami Meydan Düzenleme Projesi, Gebze Otobüs Terminali düzenlemesi, Eskihisar Kalesi Rekreasyon projesi, İstasyon Kapalı Pazaryeri, Ulus Kapalı Pazaryeri, Cumhuriyet Spor Kompleksi, Afet Eğitim merkezi projesi ve benzeri bir çok daha yeni çalışmanın projelendirme işleri tamamlanarak startı verildi.

DAHA MODERN BİR GEBZE İÇİN HEP BİRLİKTE

İlk günkü aşkla Gebze’yi geleceğe taşıyacak işlere imza atmanın kıvancını Gebzeli hemşerileriyle paylaştıklarını dile getiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “2023 Büyük Türkiye idealine yaraşır ve yakışır, daha modern bir kent kimliğine kavuşmuş bir Gebze için, çalışmalarımız ve hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecek. Bu azim ve kararlılıkla, siz değerli Gebzeli hemşerilerimi en kalbi duygularımla muhabbetle selamlarım” ifadelerini kullandı.

Tarih : 31/12/2021