Başkan Büyükgöz ve Gebze Heyeti Demokrasi ve Özgürlükler Adasında

Başkan Büyükgöz ve Gebze Heyeti

Demokrasi ve Özgürlükler Adasında

Başkan Büyükgöz, Gebzelileri ‘demokrasi’ adasında ağırladı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen Demokrasi ve Özgürlükler Adası (Yassıada) gezisine; belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı. Otobüsle İstanbul’a geçen Başkan Büyükgöz ve beraberindeki heyet feribotla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na gitti. 1960 Askeri darbesinin ardından eski başbakanlardan Adnan Menderes ve bakanların yargılandığı tarihi Yassıada, 2013 yılında alınan kararla Demokrasi ve Özgürlükler Adası ismini almıştı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve beraberindeki heyet; adada tarihin canlandırıldığı müze ve mahkeme salonunu gibi tarihi alanları gezdi. Demokrasi ve Özgürlükler Adasının tarihçesi hakkında görevlilerin bilgi verdiği geziye katılan Gebze heyeti, gezi nedeniyle Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e teşekkürlerini iletti.

Tarih : 18/08/2022