Çevre Ödüllü Projede Atıklar Çöpe Değil Ekonomiye

Çevre Ödüllü Projede

Atıklar Çöpe Değil Ekonomiye!

Sıfır Atık İle Engelleri Aşıyoruz Çevre Ödülü’nün sahibi Gebze Belediyesi tarafından ekim ayında ilçe genelinde 931 bin 899 kilogram atık kaynağından alınarak ekonomiye kazandırıldı

Gebze’de atıklar ekonomiye kazandırılıyor. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün önem ve ağırlık verdiği çevreci sıfır atık uygulamalarıyla “Sıfır Atık İle Engelleri Aşıyoruz Çevre Ödülü’nü alan Gebze Belediyesi, ‘her atık çöp değildir’ anlayışıyla, ekonomik değeri olan atıkları kaynağında ayrıştırarak topluyor ekonomiye kazandırıyor. Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekipler tarafından belirlenen program dahilinde atıklar kaynağından toplanıyor. Yapılan çalışmalar neticesinde Gebze genelinde elektronik, pil, kağıt-karton, plastik, metal, tekstil gibi ekonomik değeri olan atıklar toplanarak hem çevre kirliliğinin önüne geçildi hem de ekonomiye kazandırıldı.

ATIKTA EKİM KARNESİ

Gebze Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında ekim ayında Gebze genelinde bin 200 kilogram elektronik, 154 kilogram pil, 500 kilogram bitkisel yağ, 18 bin 675 kilogram tekstil, 368 bin 893 kilogram kağıt-karton, 207 bin 243 kilogram plastik, 39 bin 376 kilogram metal, 295 bin 858 kilogram cam atık kaynağından alınarak ekonomiye kazandırıldı. Belediye yetkilileri Gebze genelinde Sıfır Atık çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

Tarih : 11/11/2020