Gebze Belediyesi Çevre ve Sıfır Atık Fuarında


Gebze Belediyesi Çevre ve Sıfır Atık Fuarında

İstanbul’daki Entech Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı'na katılan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz düzenlenen forumda; Gebze’ye ödül getiren çevreci uygulama ve projeler hakkında bilgi verdi

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Entech Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı'na katıldı. Gebze Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen Entech Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı'nda stant açtı. Sıfır atık projeleriyle çevre ödülü alan Gebze’nin Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, fuarda düzenlenen forumda ilçe genelinde uygulamaya konulan çevreci projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

ÖDÜLLÜ BELEDİYE; GEBZE

Gebze'deki Kompost Tesisi, İri Hacimli Atıklar Kırma Ve Enerji Tesisi, Anonslu Ambalaj Atıkları Toplama Sistemi, Kapıdan Toplama, Muhtarlıklara ve Siteler Mobil Atık Getirme Merkezi projeleri hakkında misafirleri ve konukları bilgilendiren Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yaptığı açıklamada, “Biz Gebze Belediyesi olarak sıfır atık konusunda iddialı belediyelerden birisiyiz. Bugüne kadar da yaptığımız projelerle, çalışmalarla sıfır atık ödülü aldık. Diğer taraftan da sıfır atık konusunda iri hacimli cisimlerin geriye kazandırılması, yerinde ayrıştırma, yerinde toplama gibi birkaç konuda özellikle başarılı bir profil çizdik.

SIRADA ENERJİ ÜRETİMİ VAR

Diğer taraftan da sebze-meyvelerin atıklarından kompost gübre üretimini gerçekleştirdik. Bunu Türkiye'de yapan birkaç belediyeden birisiyiz. Biz bütün konularda yani çöp gözüyle bakılan her konuda bir yatırım yaptık. Özellikle de iri hacimli cisimlerin öğütülmesiyle onlardan enerji üretilmesi konusunda şu anda çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Öğütülme işlemini gerçekleştirdik ama diğer taraftan da önümüzdeki süreçte de enerji üretimini gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Tarih : 03/09/2021