Gebze’de Ağustos Meclisi Tamamlandı

Gebze Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı kent meydanında bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yönettiği meclis oturumu, bir önceki aya ait karar özetlerinin oylanarak kabulü ve yoklama ile başladı. Meclis gündeminin ilk 3 sırasında bulunan gündem maddelerinin oy birliğiyle kabul edildiği ağustos meclisinde Balçık Mahallesi 298 ada 10 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu Raporu ve Balçık Mahallesi 313 ada 19 nolu parselin kuzeyindeki tescil harici alana ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edilirken Pelitli Mahallesi eski 0 ada 1719, yeni 329 ada 6 nolu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu Raporu oy çokluğuyla kabul edilerek karara bağlandı. Gebze Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında gündemin teklifler bölümünde yer alan maddeler görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

232 DÖNÜMLÜK ARAZİ DEVRİ

Gündem dışı meclis üyelerinin sorularını cevaplandıran Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “TOKİ’den alınan 232 dönümlük arazi Gebze’mize hayırlı olsun. Merdiven altı sanayi faaliyetlerin yoğun olduğu bir ilçede yaşıyoruz. Sayın bakanımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda bu alanın Gebze Belediyesi’ne devri konusunda prensip kararı alınmıştı ve bununla alakalı yetki devri gerçekleşti. Toplam 502 milyon liraya denk gelen bir vadeli maliyeti var. Katma değeri yüksek bir yeri devralıyoruz. Çarşı hamamı Gebze Belediyesine 29 yıllığına tahsis edildi. Restorasyonu bitene kadar kira çalışmayacak. Restorasyondan sonra cüzi bir miktarla kiralaması yapılacak. Ne olarak devam edeceğine hep birlikte karar vereceğiz. Önce restorasyon yapacağız” ifadelerini kullandı. Eylül ayı meclis toplantısı 2 Eylül saat 15’te yapılacak.

Tarih : 04/08/2022