Gebze’de Başarılı Deprem Tatbikatı

Türkiye’de 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Deprem anı ve Tahliye Tatbikatı’ Gebze’de de başarılı bir şekilde yapıldı. Necmettin Kuyucu Anadolu Lisesi’ndeki tatbikata Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra ilçe protokolü ve öğrenciler katıldı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ilçe protokolü ve öğrencilerle birlikte deprem tatbikatına katıldı. 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Ülke ve Gebze genelindeki tüm okullarda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. 1-7 Mart deprem Haftası kapsamında, deprem ve olası diğer afet anlarında bilgi ve becerilerin kazandırılması amacıyla ADAF Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen tatbikata, AFAD’ın yanı sıra Gebze Belediyesi’nin arama kurtarma ekipleri GEAK da katıldı. Necmettin Kuyucu Anadolu Lisesi’ndeki tatbikata Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, ilçe jandarma ekipleri, belediye başkan yardımcıları, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. Deprem ve Tahliye Tatbikatı senaryosuna göre depreme dersliklerinde yakalanan öğrenciler ve ilçe protokolü, uyarı sirenlerinin çalması üzerine daha önceden kendilerine öğretildiği gibi sıralarının yanlarına siper alarak çök-kapan-tutun yöntemi ile hayat üçgeni oluşturdu. Sarsıntının geçmesi ile birlikte öğrenciler, okul görevlileri tarafından izdihama yer vermeyecek şekilde bina dışına tahliye edilerek toplanma alanında toplandı. Başkan Büyükgöz yaptığı açıklamada, “Bugün deprem afeti sonrasında olası yaşanabilecekleri ve yapılması gerekenleri gördük. Tabiat kendi hareketlerini yaparken tedbirimizi almamışsak bu hareketler afet olarak başımıza gelebilir. İnşallah olmaz diyoruz ama hazırlıklı olmamız gerekir. Bu tür afetlerde ne kadar hızlı hareket edebilirseniz o kadar çok insanı kurtarabilirsiniz. Böyle bir uygulamanın yapılmasından dolayı, herkese teşekkür ediyorum. Allah göstermesin ama ihtiyaç olursa depreme ve afete her zaman hazırlıklı olmalıyız” dedi.

Tarih : 04/03/2022