Gebze’de fidanlar toprakla buluştu

Başkan Büyükgöz

gençlerle birlikte ağaçlandırdı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz Orman Haftası vesilesiyle Balçık’ta düzenlenen törende öğrencilerle ve gençlerle birlikte yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu. Düzenlenen törene Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Orman Müdürlüğü yetkilileri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve öğrenciler katıldı. Başkan Büyükgöz törende yaptığı selamlama konuşmasında, “Orman Haftası vesilesiyle düzenlediğimiz fidan dikimi törenimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ülkemiz orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi kurmak, çevre değerlerini geliştirmek yolunda çok önemli bir etkinlik olduğuna inandığım orman haftası ağaç bayramını sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Peygamber Efendimiz hadis-i şerifinde ‘yarın kıyamet kopacağınızı bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin’ buyuruyor. Ağaçlarımızı özellikle gençlerimizle, çocuklarımızla birlikte dikiyoruz. Çünkü gençlerimiz, çocuklarımız büyürken bu ağaçlarda onlarla birlikte büyüyecek. Çocukların hayatında bir ağaç dikmesini sağlamak gerçekten çok önemli. Madem ağaç dikmek bu kadar önemli o halde dikilen ağacı korumakta kadar önemli. Ağaçlara zarar vermek geleceğimize zarar vermektir. Ben inanıyorum ki evlatlarımız ağaçları koruyacaktır” dedi.

Tarih : 29/03/2022