Gebze’de Nisan Meclisi Tamamlandı


Gebze’de Nisan Meclisi Tamamlandı

Gebze Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Başkan Büyükgöz’ün yönetiminde tamamlandı. Nisan meclisinde encümen ve komisyon üyelikleri yapılan oylamalarla belirlendi

Gebze Belediyesi Nisan ayı meclisi 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yönettiği meclis toplantısında, gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Dünya Avukatlar Günü vesilesiyle avukat meclis üyelerini çiçek takdim ederek tebrik etti. Gebze Belediyesi Nisan meclisinin birinci maddesinde yer alan encümene 3 üye seçimi için yapılan gizli oylama sonrasında; Sedat Çelik, Abdullah Kahraman ve Sefa Zengin encümen üyesi olarak belirlendi.

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Yapılan görüşme ve oylamayla Plan ve Bütçe Komisyonuna; Selamet Güner, Ahmet Hüseyin Çelebi, Şenay Önder, Cemil Kalyoncu, Cavit Kapoğlu, İmar Komisyonuna; Mehmet Dinç, Nur Şentürk Tatoğlu, Ayhan Yılmaz, Mahmut Yandık, Gökhan Yamen, Hukuk Dilekçe ve Tetkik ve İsimlendirme Komisyonuna; Güler Şahin Gencay, Vahip Angur, Hasan Özdemir, Talip Demir, Sinan Çeper, Çevre ve Sağlık Komisyonuna; Harun Penbegüllü, Yasemin Özdemir, İrfan İrtegün, Sertan Tuncel, Halil İbrahim Başçiftçi, Kültür Komisyonuna; Hasan Soba, Yaşar çakmak, Osman Sezer, Mustafa Demihan, Şahin Yılmazel, Eğitim Komisyonuna; Vasfiye Aydın, Davut Kabaca, Talip Demir, Sertan Tuncel, Sinan Çeper, Gençlik ve Spor Komisyonuna; Ayhan Yılmaz, Mehmet Dinç, Ahmet Malkoç, Osman Sezer, Erhan Bölük, Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Engelliler Komisyonuna; Güler Şahin Gencay, Şenay Önder, Nur Şentürk Tatoğlu, Vasfiye Aydın, Saide Arslan Çalışkan üye olarak belirlendi.

FALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞUYLA

Raporlar gündeminin 3 ila 8’inci maddeye kadar olan gündemler oybirliği ile kabul edildi. Gündemin 24. Maddesinde yer alan 2021 Yılı Faaliyet Raporu ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi yapılan görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edildi. 2021 Yılı Faaliyet Raporuna ilişkin, “Faaliyet raporu, Gebze’mize ve ülkemize hayırlı olsun. Görüşleriyle katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” diyen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: “Eskihisar kale çevresi, İlyasbey Halk Sağlığı Merkezi devam ediyor. Hünkar Çeşmesi proje etabını biz hazırladık, restorasyon bedelini Büyükşehir karşılayacak.

SIFIR ATIKTA YENİ ÇALIŞMALAR

Akaryakıt ihalesinde ekonomik kaybımız söz konusu değil. Normalde mevzuat yüzde 10’a kadar doğrudan temin veriyor bizim bu temin miktarlarımız yüzde 6,5 oranlarında. O yüzden bu konuda gönlümüz rahat. Geri dönüşüm atıklarını kaynağında araştırmaya teşvik etmek için, hanelerden geri dönüştürülebilir atık toplanacak. Belli bir kilogram başına kartına (artı kart) para yükleyeceğiz, geri dönüşüm miktarını azaltmış olacağız. Hanelere katkı sağlanacak. Bu kart için 2-3 bankadan teklif aldık, en iyi hangi banka teklif verirse onunla protokol yapıp, ilk etapta Gebze’deki ailelere 3-4 milyonluk katkı sağlanması bekleniyor” dedi. Sıfır Atık çalışmaları kapsamında geri dönüşüm atıklarını kaynağında ayrıştırmaya teşvik etmek amacıyla Artı Kart Projesi için protokol yapılmasında Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e yetki verilmesine ilişkin Temizlik İşleri Müdürlüğü teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Gebze Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı 5 Mayıs Perşembe saat 15:00’te gerçekleştirilecek.

Tarih : 06/04/2022