GEBZE’DE NUMAN KURTULMUŞ’UN KATILIMIYLA TAPU TESLİM TÖRENİ


GEBZE BELEDİYESİ’NDEN İMAR PLANINDA KALICI ÇÖZÜM

- GEBZE’DE NUMAN KURTULMUŞ’UN KATILIMIYLA TAPU TESLİM TÖRENİ

- GEBZE’Yİ RAHATLATAN ŞEHİRCİLİK PLANI

Gebze Belediyesi, Numan Kurtulmuş’un katılımıyla düzenlenen törenle, Denizli Mahallesinde yaşanan imar problemini, hak sahiplerine tapularını teslim ederek kalıcı olarak çözdü.

Gebze Belediyesi, yıllardır çözülemeyen ve mahalle sakinleri tarafından bir kriz olarak adlandırılan imar problemini, doğru şehircilik planı ile çözüme kavuşturdu. Gebze Belediye Başkanı Zinnur BÜYÜKGÖZ’ün göreve geldiği 2019 yılından beri ehemmiyetle üzerinde durduğu imar sorunu, mahalle özelinde çözülmeye devam ediyor. Tapu Teslim Töreninde konuşan BÜYÜKGÖZ; “Hemşehrilerimiz bizden imar talep ettiler, bugün 508 hemşehrimize tapularını dağıtıyoruz. Ancak bundan da öte bizden hizmet talep ediyorlar. Altyapı, üstyapı, eğitim, sosyal donatılar, yeşil alan… 51 parsellik kamu alanı planı hazırladık. Dini tesislerden eğitime, kreş ve bakımevi alanlarına, kültür ve sağlık tesislerine, parklar, yeşil alanlar, otopark alanları ve tüm teknik altyapı ihtiyaçlarına kadar planlarını çizdik. Gerekli çalışmaları başlattık.” dedi.

HER ALANDA HİZMET

Göreve geldikleri dönemden bu yana 23 bölgede 7688 tapu dağıtımı yaptıklarını belirten BÜYÜKGÖZ; şehircilik anlayışının yanında Gebze’nin diğer problemlerine de ehemmiyetle eğildiklerini belirtti. Özellikle, sağlıklı yaşam alanları, kreşler, spor kompleksleri, kadınların iş hayatına katılımı, ulaştırma ve altyapı gibi konularda da çözümler ürettiklerini ve en kısa zamanda hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ NUMAN KURTULMUŞ DA TÖRENE KATILDI

Törende konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan KURTULMUŞ, Gebze Belediyesi’nin ve Türkiye’nin 90’lardan bu yana yaşanan imar problemlerinde çözümcü anlayışından bahsetti. Gebze’yi çocukluğundan beri bildiğini ve gelişimini heyecanla takip ettiğini söyleyen KURTULMUŞ, “Gebze ile planlı, programlı ve Türkiye’nin geleceğine uygun ortak, 2023 hedefinde buluşuyoruz” dedi. Törende aynı zamanda Gebze’de seri üretimine devam edilen TOGG’un da açılışının yapılacağından bahseden KURTULMUŞ, 2023’ten itibaren Türkiye’nin daha da ileri gideceğini söyledi.

508 KİŞİ TAPUSUNU TESLİM ALDI

154 hektar olan Gebze - Denizli Mahallesi bölge alanının, 107 hektarı yapı yapılacak imar alanı olarak planlandı. Yeni oluşan imar alanı 233 parsel oldu ve 508 kişiye tapuları teslim edildi. Ayrıca Denizli Mahallesi için oluşturulan plana göre; dini tesis, sağlık tesisi, eğitim tesisi ve ilkokul, teknik altyapı alanı, otopark, park ve yeşil alanlar için 51 parsel alan tahsis edildi.

Tarih : 09/10/2022