Gebze’ye Can Dostlar İçin Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Geliyor


Gebze’ye Can Dostlar İçin Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Geliyor

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, hizmete girecek Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tanıtımını; protokol, hayvan severler ve basın mensuplarıyla birlikte gerçekleştirdi

. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tanıtımını, protokol, hayvan severler ve basın mensuplarıyla birlikte gerçekleştirdi. Pelitli Mahallesi’nde hizmete girecek olan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin lansman toplantısına ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, MHP İlçe Başkanı Bülent Özdemir, CHP İlçe Başkanı Gökhan Orhan, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, Kocaeli Veteriner Odası Başkanı Mehmet Bostancı, hayvan severler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.

TÜM ALANLARDA HİZMET ÜRETİYORUZ

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yaptığı selamlama konuşmasında, “Gebze Belediyesi olarak bu sınırlar içinde yaşayan herkesin refahından, mutluluğundan mesulüz. Nisan 2019 itibarıyla başladığımız görevimizde Gebze’mizin her köşesine dokunmak, her alanda yenilikleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Tapu ve imar çözümlerinden yeni sosyal tesislere, park ve bahçelerden spor alanlarına, ulaşım düzenlemelerinden sıfır atığa kadar tüm belediyecilik hizmet alanlarında daha güzel bir Gebze için aşkla çalışıyoruz.

YENİ YUVA BULMALARINA VESİLE OLUYORUZ

Gebze’deki sokak hayvanlarıyla da yakından ilgileniyoruz. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’müz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 6.522 sokak hayvanımızı tedavi ettik. 8.669 aşılamada bulunduk. 2.467 kısırlaştırma operasyonu yaptık. 432 sokak hayvanımızı sahiplendirerek yeni yuvalarına kavuşmalarına vesile olduk. 2.667 beslenme noktamız da dahil olmak üzere ilçemizde 70 ton kuru mama dağıtımı gerçekleştirdik. Bugüne kadar 2.467 sokak hayvanımızı kayıt altına alarak gerekli takiplerini yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

BÖLGENİN EN DONANIMLI MERKEZİ OLACAK

Burada görmüş olduğunuz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 2.200 m2 alan üzerine kuruldu. 200 m2 büyüklüğünde Sağlık Tesisi ve 210 m2 büyüklüğünde Muhafaza ve Karantina Binası yer alıyor. Toplam yatırım bedelimiz 10 milyon lira. Teknik cihaz çeşitliliği ve sokak hayvanları refah ekibi sayısı ile bölgenin en donanımlı rehabilitasyon merkezini Gebze’de inşa ediyoruz.

2 BİNİN ÜZERİNDE CERRAHİ OPERASYON

Yıllık ortalama 800 sokak köpeği kısırlaştırma operasyonu yapabilirken merkezimizin hizmet vermesiyle yıllık 2 bin kısırlaştırma operasyonu yapabileceğiz. Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’mizin yapımında emeği geçmiş ve geçmeye devam eden tüm çalışma arkadaşlarıma, birlikte çalıştığımız gönüllü hayvan severlerimize teşekkür ediyorum. Siz değerli misafirlerimize teşriflerinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah kısa süre sonra merkezimizin açılışında da bir araya geleceğiz” ifadelerini kullandı.

GEBZE BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN

Başkan Büyükgöz’ün ardından selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Can dostlarımız için yapılan bu tesisin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başkanımızı kutluyorum. Bölgemizde böylesi önemli tesise ihtiyaç vardı. Zor şartlarda hayvanların rehabilitasyonu önem arz ediyordu. Bakıma, merhamete muhtaç can dostlarımızı en iyi şekilde bakılacağı, sağlık ihtiyaçlarının bu modern tesiste sağlanacak olması bizler için de sevindirici. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi

. ZİNNUR BAŞKANI KUTLUYORUM

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in ardından söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker de, “Belediyeler var olan tüm canlılara hizmet ediyor. Sokaktaki canlarımızdan şefkati esirgememeli ve her zaman onlara bu şefkati göstermeliyiz. Belediye başkanımız da ekibiyle birlikte güzel bir tesisin başlangıcını yapmış. Sokak hayvanlarımıza gerekli tüm sağlık desteği bu tesisimizde verilecek. Böyle bir güzel hizmete vesile olduğu için Zinnur Başkan ve ekibini tebrik ediyorum. Hayırlı olması temennilerini sizlerle paylaşıyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Başkan Büyükgöz ve protokol, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde verilecek hizmetlere ilişkin incelemelerde bulundu.

Tarih : 05/04/2022