GESMEK’ten Geçmişten Geleceği İzler Sergisi


GESMEK’ten Geçmişten Geleceği İzler Sergisi

Gebze Belediyesi’nin eğitim alanındaki markası GESMEK’in hünerli kursiyerlerinin el işi ürünlerinin yer aldığı yılsonu sergisinin açılışını, ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve ilçe protokolü birlikte yaptı.

Gebze Belediyesi’nin eğitim alanındaki markası GESMEK’in hünerli kursiyerlerinin el işi ürünlerinin yer aldığı yılsonu sergisinin açılışını, ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve ilçe protokolü birlikte yaptı. 15Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen törenle halkın ziyaretine açılan “Geçmişten Geleceğe Bırakılan İzler” sergisi büyük ilgi gördü. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış töreni Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, AK Parti Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak, İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Muharrem Poyrazoğlu ve belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, kursiyerler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Törende kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Bugünkü sloganımızda geleceğe bırakılan izler diyoruz.

SERGİ 23 MAYIS’A KADAR ZİYARETE AÇIK

Yüzyıllar önce yapılan unutulmuş sanat eserleri değerli olarak kabul ediyor ve bunlarla övünüyoruz. Dolayısıyla bugün yapılanlar sadece bugünde kalmayacak, gelecek nesillere aktarılacak ve evlatlarımızın ellerinde olacak. Gebze’de tarihte, sanatta, kültürde, el sanatlarında geleceğe bırakmak üzere el emeği göz nuru eserler üreten değerli hanım kardeşlerimiz ve beyefendiler var. Ben kendilerini gönülden kutluyorum.

KAYMAKAM ÖZYİĞİT’TEN KURSİYERLERE TEBRİK Biz GESMEK

kurslarımızı daima geliştirerek ileriye taşımaya çalışıyoruz. Ancak bu kursları yaşatan kurslarımıza ruh katan siz kursiyerlerimiz, Gebzeli hemşerilerimizdir. Sizlere sonsuz minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. Başkan Büyükgöz’ün ardından selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ise GESMEK kurslarına katılarak hünerlerine hüner katan ve sergiye eserleriyle renk katan tüm kursiyerleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. 20 farklı branşta 1980 kursiyerin eserlerini sergilediği “Geçmişten Geleceğe Bırakılan İzler” sergisi 23 Mayıs’a kadar 10.30-19.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

Tarih : 18/05/2023