Mevlana’da “Dualarda Buluşuyoruz” Programı


Mevlana’da “Dualarda Buluşuyoruz” Programı

Gebze Belediyesi ve Roman Federasyonu ev sahipliğinde düzenlenen Dualarda Buluşuyoruz programı Mevlana Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Gebze Belediyesi ve Roman Federasyonu ev sahipliğinde düzenlenen Dualarda Buluşuyoruz programı Mevlana Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Mevlana Parkı içerisinde düzenlenen ve mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği programa ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, KBB Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Romanlar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, Federasyon gençlik kolları başkanı Volkan Ersoy, AK Parti Gebze İlçe Başkan Yardımcısı Nevzat Gülmen, Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan, Gebze İlçe Müftüsü Mahmut Çakır, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

HEP BİRİZ VE BERABERİZ

Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar yaptığı selamlama konuşmasında, “Bizleri bu güzel etkinlikte, dualarda buluşturan sayın belediye başkanımız başta olmak üzere tüm değerli haziruna teşekkürlerimi sunuyorum. Romanlar Türkiye Cumhuriyetinin asli vatandaşlarıdır. Ayrı değildir. Herkese bu gece dua etmek üzere bir aradayız. Bir ve beraberiz. Katkı sunan herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

DUA KAPISINI TERK ETMEYELİM

Çokyaşar’ın ardından kürsüye gelen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Bizim derdimiz nedir? İyi, ahlaklı, erdemli birer insan olmak… Vazgeçmeyeceğimiz değerlerimiz ise; bayrağımız, ezan, vatan, namus ve mukaddesebat. Bizler de bu şuur ve bilinçle yetişiyoruz inşallah. Gençler, kardeşler duadan kendinizi mahrum bırakmayın. Bizi yaradan Rabbimize dua etmekten başka huzur verecek kapı yok. Bazen sıkıntılar ve sorunlar olabilir. Ama asla dua kapısını terk etmeyelim. Sevgili kardeşlerim Mevlana Mahallemize kazandıracağımız bilgi evi- kültür evi, etüd merkezi projemizi gerekli kamulaştırmaları tamamladık. İnşallah en kısa sürede projemizin çalışmasına başlayacağız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah’a emanet olun.”

SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ

Başkan Büyükgöz’ün ardından selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, “Değerli hemşerilerim biz sizleri çok seviyoruz. Devletimizin her kurumu sizleri çok seviyor. Biliriz ki sizlerin dostluğu da sevgisi de karşılıksızdır. Sizlerin yanlış işlerin içinde olanların önünü almaya, onlara engel olmaya niyetli ve kararlı olduğunuzu biliyor ve güveniyoruz. Programımıza teşriflerinizden ötürü her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Allah’a emanet olun” dedi. Protokol konuşmalarının ardından Kur’an tilaveti okundu ve akabinde ilahiler seslendirildi. Kocaeli İl Müftüsü Sinan Cihan’ın yaptırdığı duanın ardından program sona erdi.

Tarih : 16/09/2022